Farofa de Mandioca Yoki 500g
Farofa de Mandioca Yoki 400g
Farofa de mandioca to typowe brazylijskie danie przygotowywane z mąki z manioku i dodawane do różnych składników, takich jak boczek, cebula, czosnek, jajka i inne, dzięki czemu uzyskuje chrupiącą i smaczną konsystencję. Jest to uniwersalna przystawka, którą można podawać z różnymi potrawami, co czyni ją istotną częścią typowych brazylijskich posiłków
Wartości odżywcze / 100g: wartość energetyczna: 1,722,8571 kJ (408,5714 kcal); Tłuszcz: 9,1429 g w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 4 g; Węglowodany: 80 g w tym cukier: 1,4857 g Białko: 1,1429 g Sól: 0,5228 g
Składniki: mąka z manioku, warzywa. Olej (palmowy, uwodorniony), sól, czosnek, barwnik (mąka kukurydziana, zawiesina oleju annato SOYA), cebula, papryka czerwona, pieprz czarny, szczypiorek, aromat, wzmacniacz smaku E621, przeciwutleniacz E307. Zawiera GLUTEN. Może zawierać śladowe ilości pszenicy.
Kraj pochodzenia: Brazylia