Harina Maseca 1kg Tamal
Harina Maseca 1kg Tamal
Harina Maseca tamal to rodzaj mąki kukurydzianej, która jest powszechnie stosowana w kuchni latynoamerykańskiej, zwłaszcza w kuchni meksykańskiej i środkowoamerykańskiej. Wytwarzana jest z kukurydzy, która została poddana działaniu wapna w celu usunięcia łusek, pozostawiając delikatną, żółtą mąkę. Harina tamal jest często używana do przygotowywania tradycyjnych potraw, takich jak tamales, pupusas i empanadas, a także może być stosowana jako środek zagęszczający w zupach i gulaszach.
Składniki: Mąka kukurydziana (nixtamalizowana) - kwas foliowy - żelazo - cynk - Witamina B1, B2, B3
Wartości odżywcze / 100 g: - Energia 1 441,5 kJ / 340,5 kcal - Tłuszcz 4,5 g w tym nienasycone kwasy tłuszczowe 1 g - Węglowodany 68 g w tym cukier 1 g - Białko 7 g - Sól 0,0127 g
Waga: 1kg
Kraj pochodzenia: Meksyk